jún
4

Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy elkészült a program 3.0-ás verziója.
Ebben a verzióban történt némi ráncfelvarrás, illetve újabb funkciók megvalósítása annak érdekében, hogy újabb készülékeken is működőképes legyen az alkalmazás.

Hibajavítás:

  • Hibásan működött a megjelenítés abban az esetben, ha a generált térkép túl kevés sorból vagy oszlopból állt.
  • Hibás lett a megjelenítés akkor, ha a telefon érzékelte a készülék elfordítását és átrendezte a kijelzőt.
  • Debug kijelzésnél a GPS koordináták hibásan kerültek megjelenítésre.
  • Blutooth eszköz kezelése: a bluetooth bekapcsolásakor a telefon a felhasználó felé egy engedélyező kérdést tesz fel. Elutasítás esetén fagyott a program.

Új funkciók:

  • Érintőképernyő támogatása
  • Telefon elfordításánál a megváltozott képernyőméretek kezelése.
  • Beépített GPS eszköz támogatása

Kezelés:

A program kezelése alapvetően nem változott, ennek a részletes leírása megtalálható a Köszöntő-ben. Lényeges változás az érintőképernyővel rendelkező eszközöknél található.
Érintőképernyős kezelés annyiban módosul, hogy a térképet húzással is lehet mozgatni. A térkép a húzással megfelelő irányban elmozdul. Mivel a program a térképet nem tudja a képernyőbl kihúzni, ezért, ha a húzásnál a térkép szélére ért a felhasználó, akkor a térkép megáll, nem mozog tovább a húzás irányában, viszont az aktuális pontot jelölő piros kör a húzással ellentétes irányban elmozdul.
Amennyiben a képernyő megérintése és elengedése között nem mozdul el a térkép (egyszerű érintés vagy "click" történik), akkor a program úgy mozgtja a térképet, hogy a megérintett hely lesz az aktuális.
Mivel az érintőképernyős telefonok többségének nincs billentyűzetük, ezért a menü elérése is egy kicsit másképp történik, mint a hagyományos telefonok esetén: itt a jobb alsó sarokban található Menü felirat megérintése jeleníti meg a menüt, amiből minden eddigi funkció (a debug megjelenítés, illetve a világítás ki/be kapcsolás kivételével) elérhető.
A Menü felirat minden érintőképernyővel rendelkező telefonon megjelenik, függetlenül attól, van-e hozzá billentyűzet.

Szintén ebben a verzióban jelent meg az az újdonság, hogy már nem csak bluetooth, hanem beépített GPS eszközt is képes a program kezelni. A beépített GPS nem zárja ki egyéb, bluetooth eszköz használatát. GPS eszköz keresésekor a program továbbra is keres bluetooth eszközt, amennyiben a bluetooth használatát engedélyezi. Ilyenkor az eszköz lista első eleme "Beépített eszköz" néven a beépített GPS-t jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilemaps.blog.hu/api/trackback/id/tr52957180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokkacukor 2011.06.05. 08:35:46

Tisztelt Lakatos Gábor!
Letöltöttem a Budapest térképet és simán feltelepület a C6-00-ra.Mivel ez a készülék érintőképernyős és billentyűzetes is,ezért minden funkcióját tudom használni a térképnek.De egy gondom azért akadt.Nem lehet valami nagyítás funkciót beépíteni a programba, mert az én szememnek alig kivehetők az utcanevek.Ennek ellenére köszönöm szépen a munkádat.Várom válaszod.
Tisztelettel:mokkacukor

Lakatos Gábor · http://asimov.blog.hu 2011.06.05. 08:39:38

@mokkacukor:
Szia! Használd egészséggel! Ha kellene valami más helynek a térképe is, akkor szólj nyuodtan, illetve néhány napon belül fel fog kerülni a térképkészítő program is.
A nagyítási funkcióra én nem is gondoltam, de felírom, mnt fejlesztési igényt és megnézem, mit tehetek ez ügyben.

mokkacukor 2011.06.05. 08:53:32

@Lakatos Gábor:
Köszi, akkor kiváncsi leszek a térképkészítőre is,de várom, hogy nagyítás ügyben is mit sikerül intézned.
süti beállítások módosítása